Post-London-bombing-refleksjoner

Jeg er ikke utpreget rasist, selv om mine holdninger til temaet har en tendens til å pendle veldig (akkurat som mine holdninger til religion, homofil adopsjon og Fremskrittspartiet. :P ). Forøvrig er rasist HELT feil uttrykk å bruke når en fordom går på religion og ikke hudfarge.

Men likevel… Det mange gjentar ad nauseum er at Al-Qaida IKKE er representativ for den muslimske religionen. Jeg skjønner utsagnet forsåvidt, men hvis en organisasjon hadde gjort lignende handlinger i kristendommens navn hadde samtlige vestlige land reagert på flekken. Hvor er reaksjonen fra de muslimske landene? Jeg har ikke hørt EN skikkelig negativ offisiell uttalelse mot Al-Qaida fra noen av disse eller sett disse tilby aktiv hjelp for å få tatt bakmennene.

Man skulle tro de “ekte” muslimene var interessert i å få rydda unna ytterliggående organisasjoner som bidro til å gi religionen et dårlig rykte.

Previous Post
Next Post
 • Enigma

  Det du også kan lure på er hvorfor ingen i vesten skriker og bærer seg når amerikanere og engelskmenn tar livet av tusener på tusener av sivile i Irak… Det har blitt drept mange flere uskyldige, barn og kvinner, av amerikanske våpen i Irak enn i 11. september, Madrid- og London-bombene til sammen.

 • Håvard Pedersen

  Jeg er selv også totalt motstander av krigen i Irak, men du setter faktisk fingeren på problemet. Det ER fullt av folk i vesten som åpent har kritisert krigen, inkludert statsoverhoder.

 • Enigma

  Tja… venter enda på at det skal bli holdt 1 minutts stillhet for Irakiske krigsofre, innsamlingsaksjoner for de etterlatte, og at det stilles krav om at de ansvarlige (les: den amerikanske regjeringen) skal bli arrestert og stilt til ansvar for massemord.

 • Håvard Pedersen

  Men nå er du rimelig langt fra innholdet i den opprinnelige posten min. Dette er ting ingen muslimske land ville gjort for falne i terroraksjonene heller.

 • Enigma

  Hvorfor ikke? Det døde da vitterlig mange muslimer i 9/11. Og hvor kommer denne holdningen med “de” (muslimene) og “oss” (kristne (?)) fra? Hva hendte med “vi”? Jeg tror jorden trenger en felles fiende, så så vi kan slutte å sloss med hverandre. Et angrep fra romvesen kunne faktisk vært positivt i så måte!

 • Håvard Pedersen

  Ikke spør MEG om hvorfor ikke, jeg noterer meg bare at de ikke gjør det. Og skillet mellom “de” og “oss” er det muslimene som håndhever, ikke jeg, så det vil jeg helst slippe å bli stilt til ansvar for. Jeg er også for globalisering.