Sokoban

I det siste har jeg gjenoppdaget en gammel kjenning, det japanske spillet Sokoban hvor målet er å dytte kasser på plass i en labyrint. Om noen vil teste en online-utgave kan jeg anbefale Sokoban v2.0 (flash) (advarsel, sterkt vanedannende!) eller en liste over alternativer her. Mitt første møte med spillet var på Nintendo Gameboy under et annet navn som jeg ikke klarer huske i forbifarten.

Det jeg derimot har snubla over nå er lotec Sokoban for mobiltelefoner. Spillet er gratis og inneholder, hold deg fast, 650 brett! Og her står jeg fast på brett 5 i defaultpakken… :$

Previous Post
 • Tormod

  Det var ikke det som het boulderdash??

 • Ørjan

  Tormod: Din uvitenhet er overraskende! :)

  Det ene er nok inspirert av det andre, men Boulderdash har jo diamanter, monstre, tidsfrister og ikke minst tyngdekraft!

  …og begge har stjålet MÅNEDER av mitt liv! World of Warcraft? Aldri hørt om…

 • Tormod

  Ahh.. det demrer litt. Men jeg mener min meget simple versjon av boulderdash ikke hadde noe mer enn det dette Sobokan-spillet har..

  Tror det kan ligge på den telefonen du har faiktisk.. :-)

 • Håvard Pedersen

  Jammen… Jeg forbyr deg å kalle det Boulderdash om man ikke kan dø av fallende steiner! :o Om du prøver begge spillene side om side tror jeg du fort kjenner forskjellen. Du kan finne en Boulderdashapplet på http://www.astrodragon.com/boulderdash/play.html (trykk restart for å starte). Eneste som irriterte meg med den varianten var at steiner som lå på en murkant ikke falt utfor, det gjorde de i orginalen. Forøvrig er First Star Software som laget orginalen enda i live… http://www.firststarsoftware.com/boulderdash.htm

 • Tormod

  Fallende steiner.. Selvfølgelig, nå demrer det :-)