Når journalister rapporterer om ting de ikke skjønner. 25.10.08

Nå er det jaggu nok… Det er ikke ofte VG har tekniske artikler, men når jeg ser to forferdelige blundere på under en uke blir jeg litt oppgitt.

Den første er artikkelen Apple dropper musa. Kan noen fortelle meg hva i alle dager den overskriften skal bety? I artikkelen finner jeg formuleringen “Styreflaten erstatter musen på bærbare datamaskiner, og nå er den tilsynelatende helt knappeløs”. Kjære journalist… “Styreflater” er en oppfinnelse som er over 25 år gammel, og Apple har brukt den i over 15 år. Hvordan fikk journalisten manglende knapper til å bli at musa ble droppet? Må man ha mus når man bruker touchpad med knapper? Jeg er mildt sagt forvirret…

Så kommer vi til en annen artikkel av samme journalist… Rask nettleser for vågale brukere hvor man ikke engang har skjønt hva man skriver om! Der presenteres trunk-utgaven av Firefox som en separat lillebror av Firefox med navnet “Minefield”. Dette er ikke annet enn en testversjon av kommende Firefox, det er bare ikke en “utgivelse” i vanlig forstand, men snarere enn kopi av det Firefox-teamet har akkurat her og nå. Artikkelen er riktignok noe redigert siden første publisering.