Google Homepage plugins 23.03.06

Og der var min første modul for Google Homepage et faktum! :) Den viser status (inkludert spilleliste) for spilleserveren min og kan testes ut ved hjelp av knappen nederst på statussida på spilleserveren min (fjernet, pga bytte av CMS).

En modul er i utgangspunktet en xml-fil med inline html og Javascript.

Problem nummer en er at de fleste nettlesere av sikkerhetshensyn ikke lar Javascript sendte http-forespørsler til andre servere enn serveren HTML-sida hentes fra. Greit i mange situasjoner, men min modul leses jo fra Google (siden Google må parse og wrappe modulen), og da begrenses mulighetene fort. Nå har Google tenkt så langt og gitt deg en Javascript funksjon som heter _IG_FetchContent(). Fine greier, tenkte jeg. Men dessverre cacher denne funksjonen responser i timevis, så den blir totalt ubrukelig til det meste av dynamiske løsninger. Dette måtte jeg løse ved å legge til ?randomshit=12345 i URL’en, hvor 12345 er et slags hjemmelagd timestamp som er garantert unikt over en periode på 28 dager. Ikke pent, men det duger inntil Google kan tilby noe bedre.

Problem nummer 2 var selvfølgelig at spilleserveren min i utgangspunktet bare rapporterer via rå TCP, men dette løste jeg ved å lage et lite PHP-script på serveren som modulen min spør. Dette scriptet kontakter igjen spilleserveren direkte og konverterer infoen til HTML før den returneres.

Ellers kan jeg nevne at modulen min krever å kjøres inline (div istedenfor iframe) siden den har variabel høyde og oppdaterer seg hvert 30. sekund uten å reloade siden (bytter bare ut innerHTML for div-taggen).

Jeg vurderte selvfølgelig å lage en åpnere og konfigurerbar løsning så flere kunne implementere dette på sine servere, men jeg følte meg litt i det egoistiske hjørnet. ;) Hvis Google gir meg en skikkelig fetch-funksjon så jeg slipper å bruke stygge triks skal jeg muligens revurdere saken…